AUTEUR VAN DE MAAND - ANNEMARIE SNELS

Geplaatst door Josje Meertens op

Annemarie Snels is een Nederlandse schrijfster van lekker leesbare thrillers. Op dit moment liggen er drie thrillers van haar hand in de (online) boekenwinkel: Waterval, Herstart én haar nieuwste thriller: Kansloos. Deze is in oktober gepubliceerd.

Herstart is haar tweede thriller, een fascinerende en uiterst spannend verhaal:

De 35-jarige Maud probeert na de dood van haar man en haar twee kinderen een nieuw leven op te bouwen. Ze is daarom Bed & Breakfast Libje! begonnen, prachtig gelegen aan het water Keesjes Killeke in de Brabantse Biesbosch. Maud verheugt zich op een gezellige week met nieuwe gasten. Maar direct na hun aankomst hangt er een gespannen sfeer in de B&B. De geheimen en problemen van de vijf gasten lijken een zorgeloze vakantie in de weg te staan. Als de 11-jarige Fleur, dochter van een van de gasten, verdwijnt, stijgt de spanning nog verder. Maud, de politie en de directe familie proberen te achterhalen wat er met Fleur is gebeurd. De andere B&B’ers doen hun best afleiding te vinden in de prachtige natuur rondom Libje!. De sluimerende geheimen laten zich echter niet naar de achtergrond drukken. Ze komen steeds dichter naar de oppervlakte, klaar om de levens van Maud en haar gasten overhoop te gooien. Daardoor merkt niemand de schimmige figuur op die hen, verscholen tussen het riet, scherp in de gaten houdt…

Er verschenen dit jaar maar liefst twee boeken: Herstart en Kansloos, je derde thriller. Waar komen al je ideeën vandaan?

Uit het dagelijks leven. De kranten en nieuwssites staan vol met gebeurtenissen die eigenlijk te gek voor woorden zijn. Dat je denkt: als ik dit in een boek beschrijf, vindt iedereen het ongeloofwaardig. Terwijl het echt gebeurt. Daar maak ik dankbaar gebruik van. Of ik hoor een uitspraak die me raakt. Een wandeling door de natuur doet het ook altijd goed. Ik zie namelijk altijd plekken waar je een lijk kunt verstoppen. Afwijking van een thrillerschrijver, denk ik.

Waterval speelde zich af in het buitenland. Herstart wat dichter bij huis. Waar gaat je voorkeur naar uit?

Mij maakt het niet zoveel uit. Zolang er ruwe natuur is en er verschillende vluchtroutes zijn, kom ik al een heel eind. Ik hoor wel vaak terug dat lezers enorm genieten van de sfeerbeschrijvingen van de locaties in mijn boeken. Zeker bij Herstart is dit het geval. Daar concludeer ik dan uit dat je als schrijver toch het beste een paar keer op de locatie zelf kunt rondkijken. Herstart speelt zich af in de Biesbosch. Daar ben ik speciaal nog eens heen gegaan om de kleur van het water, de begroeiing, de geur, de dieren enz. goed in me op te nemen. Dat werkt.

Je hebt ondertussen aardig wat verschillende boeken in verschillende stijlen geschreven. Heb je een favoriet boek? En een favoriet personage?

Waterval blijft altijd speciaal. Het is mijn debuut dat goed is ontvangen en waar ik nog steeds heel trots op ben. Mijn favoriete personages tot nu toe zijn Maud uit Herstart en Inèz uit Kansloos. Ze hebben allebei al veel meegemaakt, maar gaan niet bij de pakken neerzitten. Al gaat dat met de nodige ups & downs. Ik hou van sterke vrouwen.

Is er een hoofdthema in jouw boeken?

Waterval en Herstart gaan allebei over de gevolgen van wraak. Dat dromen daardoor zomaar in duigen kunnen vallen. Bij Herstart heb ik daar een aantal sociale problemen van de huidige tijd bij beschreven. Kansloos gaat over een zoektocht naar gerechtigheid. Het zijn verschillende thema’s met de nodige raakvlakken. Al met al denk ik dat alle boeken één ding gemeen hebben: uiteindelijk kun je alleen op jezelf vertrouwen.

Onlangs verscheen Kansloos. Staan er meer thrillers op de planning?

Ja, al moet ik zeggen dat ik dit jaar nog weinig echt aan papier hebt toevertrouwd. Ik was voor de verandering eens begonnen aan een feelgood. Maar mijn brein maakt er dan toch stiekem weer een thrillerplot van. Dus er komt er echt wel weer een aan. Geen idee wanneer. Ik leg mezelf geen deadline op. De lol van het schrijven vind ik het allerbelangrijkst.

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →