De moordcruise: bloedstollende tiende thriller van Lydia Albadoro.

Geplaatst door Josje Meertens op

P E R S B E R I C H T

– Op 24 april  verschijnt bij Kabook Uitgevers – De moordcruise, de tiende bloedstollende thriller van Lydia Albadoro. Een verhaal vol intriges en onverwachte ontknopingen.

De droomcruise van Delilah verandert in een nachtmerrie als haar oude jeugdliefde midden op zee verdwijnt. Wat is er met hem gebeurd en wie is die mysterieuze stalker? Lees het nieuwe boek De moordcruise van Lydia Albadoro (Amsterdam,1972).

 In De moordcruise neemt Lydia Albadoro de lezer meteen mee in een spannend verhaal dat begint met de nodige vragen. Wat is er nu precies gebeurd op de luxueuze Summer Breeze cruiseliner. Het verhaal volgt Delilah Engelman, een populaire auteur van erotische romans. Ze heeft een zware tijd achter de rug en Delilah hoopt op een nieuwe start. Haar droom gaat in vervulling wanneer ze een award wint voor beste erotische roman, maar wanneer ze een cruise krijgt aangeboden op de Middellandse Zee, gebeuren er onverklaarbare dingen op het schip. Passagiers verdwijnen en een nare stalker zit achter haar aan. Lukt het Delilah om het cruiseschip levend te verlaten?

Dankzij de enthousiaste reacties op haar thrillerdebuut Doodstil, dat 2015 eveneens bij Kabook Uitgevers verscheen, volgden er negen thrillers. Er zijn ondertussen meer dan 34.000 exemplaren van Doodstil verkocht en er werden 89.841 exemplaren uitgeleend via de Nederlandse bibliotheken. Met haar Mikayla Jackson-serie, Het vervloekte huis, en Ruis, brak ze onder pseudoniem Lydia van Houten door bij een groot publiek. Vooral de bijtende, intense, en filmische schrijfstijl maakt dat lezers haar misdaad- en thrillerromans erg waarderen. Bij De moordcruise ging ik de schrijfster terug in de tijd. ‘Ik wilde een thriller schrijven binnen een setting waaruit geen ontspannen mogelijk is, zodat je meegezogen wordt in het boek. Verder heb ik me voor laten inspireren door mijn eigen ervaringen. In 1988 was ik als zeventienjarig meisje werkzaam als hostess op een cruiseschip. Als jong meisje droom je daar toch van? Viel dat even tegen. Alle glamour verdween zodra ik aan boord stapte en mijn paspoort werd ingenomen. Daar sta je dan als naïeve zeventienjarige. Midden op zee. Ontsnappen is onmogelijk.’ Het verhaal is vooral fictie, maar actuele thema's als machtsmisbruik, seksuele intimidatie, en het beklemmende en onveilige gevoel dat de schrijfster had kon ze wel kwijt in het boek.

Fans van geheimen, intriges en bijzonder markante personages kunnen hun hart ophalen bij deze tiende psychologische thriller van  “Mistress of Mindfuck” van de Nederlandse spanning!

‘De moordcruise’ is de tiende psychologische thriller van Lydia Albadoro. Het boek van de Westervoortse bestsellerauteur verschijnt op 24 april en wordt uitgegeven door Kabook Uitgevers. Het boek is nu al te reserveren via de (online) boekhandel.

De moordcruise | Nederlands | Paperback 9789083247984 | 24 april 2023 | 300 pagina's

Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →