Persbericht: De dwaas, bloedstollende thrillerserie Lydia Albadoro

Geplaatst door Josje Meertens op

De dwaas, eerste boek in gloednieuwe serie: Een bloedstollend verhaal van thrillerschrijfster Lydia Albadoro.
P E R S B E R I C H T
– Op 27 april verschijnt bij Kabook Uitgevers – DE DWAAS, het adembenemende boek van Lydia Albadoro –

 

Het nieuwste boek van Lydia Albadoro heet De dwaas. Deze thriller is het eerste deel van de Arcana-reeks, de bloedstollende thrillerserie met Connor Grant in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich voor een groot deel af in Alttown. Een mijnstadje in Boulder Country; afgesloten van de moderne wereld, en waar de dorpelingen leven als mormonen. "The Hero's Journey" is de rode draad door dit eerste deel. De titel, De dwaas, staat voor het begin, waarin het personage door lastige confrontaties zichzelf moet zien te redden.

De belangstelling voor bovennatuurlijke verhalen zijn niet nieuw voor Lydia Albadoro. ‘In mijn misdaadromans verwerk ik meestal bovennatuurlijke elementen. Juist in contrast met wetenschap die ik gebruik als basis van de verhalen. Die twee uitersten, dat maakt de magie.’

De dwaas is het eerste boek van de in totaal drie boeken die in 2021 gaan verschijnen. Het vervolg ligt al op de plank en zal najaar 2021 verschijnen. ‘Dan houden liefhebbers van deze serie de flow erin: heerlijk binge- lezen, dat zou ik zelf ook wel willen als ik er tijd voor had,’ stelt Lydia. ‘Ik ga ondertussen druk verder schrijven, hoewel drie boeken in één jaar toch wel wat stress geeft. Misschien dat ik het in de zomer wat rustiger aan ga doen, maar voorlopig gaat de rem er nog niet op, want ik wil mijn lezers graag extra verwennen en verrassen in deze lastige tijden.’

De dwaas verschijnt op 27 april 2021 en wordt uitgegeven door Kabook Uitgevers en is nu al te reserveren via de lokale (online)boekhandel.

* De dwaas / Lydia Albadoro / ISBN: 789083042428 / NUR: 305 / verschijnt 27 april 2021 *

De dwaas is het eerste deel van de Arcana-reeks, de bloedstollende thrillerserie met Connor Grant in de hoofdrol.

Gebroken door de vermissing van zijn 11-jarige dochter Riley, en de daaropvolgende zelfmoord van zijn vrouw Sam, besluit rechercheur Connor Grant afstand te nemen van zijn oude leven. Hij leidt een teruggetrokken bestaan als schrijver, tot hij opdracht krijgt van de mysterieuze Leyla Rivers om het plaatsje Alttown te onderzoeken. Grant raakt geïntrigeerd door haar verhaal over een vreemde vloek en een vermeende erfenis in het afgelegen dorp. Hij wil antwoorden en reist af naar de oude mijnstad, die afgesloten is van de moderne wereld. De dorpelingen leven er als mormonen. De antwoorden die Grant vindt, onthullen een sinister plan. Nooit had hij kunnen vermoeden welk duister geheim Alttown verbergt.

Een bloedstollende serie van Lydia Albadoro.

Haar verhalen worden vergeleken met werken van Stephen King, Joe Hill en Sebastian Fitzek: Lydia Albadoro-Van Houten (Amsterdam, 1972) Nederlandse schrijver van thrillers. Ze schreef eerder onder de naam Lydia van Houten en debuteerde in 2015 met Doodstil. Haar tweede thriller Het vervloekte huis (2016) werd een bestseller en later kreeg deze Mikayla Jackson thriller een vervolg: Ruis verscheen in 2019. In 2017 verscheen Prooi, een spannende standalone, en Schim, 2020, is haar laatste boek: een duister en rauw avontuur! Vanaf 2020 schrijft Lydia aan een gloednieuwe serie. Het eerste deel De dwaas, met Connor Grant verschijnt eind mei 2021. Lydia schrijft beeldend. Haar karakteristieke filmische schrijfstijl maakt dat lezers haar erg waarderen. Haar thrillers zijn rauw, wreed en ze schuwt geen uitvoerig beschreven scènes die onder de huid kruipen.  

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →