Onze auteurs

Lydia Albadoro-Van Houten is schrijfster en scenarist. Ze debuteerde in 2015 met de thriller Doodstil, onder pseudoniem Lydia van Houten, waarna meerdere boeken volgden. Met haar Mikayla Jackson-serie, Het vervloekte huis, en Ruis, brak ze door bij een groot publiek. Standalone thrillers zoals Prooi, Schaduwland en Het schaduwmeisje nemen de lezers mee naar duistere geheimen en verre plekken. De dwaas verscheen onder Lydia Albadoro, en is het eerste deel van haar serie met Connor Grant in de hoofdrol.

Lydia is vooral bekend om haar unieke schrijfstijl, waarin niets is wat het lijkt. Vooral de bijtende, intense, en filmische schrijfstijl maakt dat lezers haar misdaad- en thrillerromans erg waarderen.

Morgan Blade is het pseudoniem waaronder Meaghann Baeken (1993) schrijft. Ze kreeg de smaak van het schrijven te pakken op tienjarige leeftijd toen er in haar lagere school een workshop voor gedichtendag werd gehouden. Onzekerheid zorgde ervoor dat ze haar schrijfsels voor lange tijd ergens achter in een kast in een schoendoos verstopte, maar dit veranderde nadat ze een onlineplatform ontdekte waar ze positieve feedback kreeg over haar werk.

Als tiener durfde ze dan ook meer en meer aan schrijfwedstrijden deel te nemen waarvan ze er zelfs enkele won. Met poëzie en essays ondertussen welgeoefend in de vingers, begon ze stilaan te dromen over het schrijven van een boek.

Deze droom werd uiteindelijk een plan na de voltooiing van haar eerste manuscript. Het was ook dit verhaal dat ze een klein jaar later bij Kabook Uitgevers terechtkwam.

Als kind werd ze al aangetrokken door magie en vreemde wezens die je alleen tegenkomt in sprookjes en oude verhalen. Deze fascinatie is een grote inspiratiebron in haar schrijven van Young Adult met een goede dosis Fantasy. Ondanks dat ze het liefst (Urban) Fantasy schrijft, sluit ze een bezoekje aan andere genres in de toekomst niet uit.

Haar debuut bij Kabook Uitgevers is het eerste boek in de Young Adult serie Muse Academy waarin de Griekse mythologie zich vermengt met de echte wereld.

Tamara Geraeds (1981) begon met schrijven toen ze 15 was en wist toen al dat ze er nooit meer mee wilde stoppen. Na een kort verhaal in de bundel Bergen Bloedt (Karakter Uitgevers, 2011), werd haar grote droom om gepubliceerd te worden werkelijkheid in 2012, toen haar debuut Nergens verscheen bij Uitgeverij Kluitman Alkmaar. Dit boek werd als enige in de categorie 12+ genomineerd voor de Hotze de Roosprijs. Tamara geeft haar lezers graag een belangrijke boodschap mee.

Annemarie Snels werd geboren in 1971 in het dorp Wouw en samen met haar gezin woont ze in het West-Brabantse Roosendaal. 

Annemarie studeerde aan de Academie voor Journalistiek (Tilburg). Naast het schrijven aan thrillers, werkt ze als tekstschrijver en communicatiemedewerker bij een communicatieadviesbureau. Als ze niet schrijft, zingt Annemarie bij popkoor Akkoord en leest ze literaire thrillers en waargebeurde verhalen.

Haar thrillerdebuut ‘Waterval’ verscheen voorjaar 2020 bij Kabook Uitgevers.

Ivonne Wilken schrijft vanuit Tromsø, een stad binnen de poolcirkel in Noorwegen. Met criminologie, antropologie en journalistiek als achtergrond, schrijft ze psychologische thrillers en korte verhalen waarin ze lezers op een onverwachte manier raakt. Ivonne is vooral geïnteresseerd in de beweegredenen van mensen en het creëren van spanning. Binnenkort verschijnt haar psychologische thriller ‘Inctinct’ bij Kabook Uitgevers. Twee spannende verhalen zijn gepubliceerd in bundels. ‘Beller onbekend’ in verhalenbundel ‘Duistere signalen’ van Schrijfatelier Alicia en ‘Over leven’ in ‘Live!’ van Vrouwenthrillers. ‘Kat en muis?’ is als Quiller gepubliceerd op de website van Vrouwenthrillers.